Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із підприємцями Уманщини – про туристичний збір та сучасні сервіси

опубліковано 12 квітня 2024 о 15:37

Інформування підприємців щодо важливих питань готельно-ресторанного бізнесу, які виникають під час діяльності. Саме такою була тема зустрічі начальниці Уманської ДПІ Головного Управління ДПС у Черкаській області Катерини Мовчан з представниками готельно-ресторанного бізнесу, організованої за ініціативи міського голови Ірини Плетньової.

При цьому Ірина Григорівна не оминула увагою на важливості забезпечення закладами усіх форм власності доступності для осіб з інвалідністю, кількість яких в умовах війни невпинно зростає.

Очільниця міста Умань подякувала підприємцям за те, що вони продовжують працювати і розвиватись в умовах воєнного стану, сплачувати податки і наповнювати міський бюджет.

Учасники зустрічі обговорили:  туристичний збір в Умані, зокрема розмір, терміни звітності, хто не сплачує туристичний збір; доступність закладів готельно-ресторанної сфери; грантові можливості та шляхи залучення інвестицій для представників готельно-ресторанної справи; нові можливості від держави для підтримки підприємців.

Податківиця під час спілкування акцентувала увагу присутніх на розміри ставок туристичного збору для однієї особи за одну добу для внутрішнього та для в’їздного туризму тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Нагадала про терміни подання податкової декларації податкових зобов’язань з туристичного збору та порядок сплати.

Крім того, Катерина Феодосіївна розповіла про переваги користування електронними сервісами та роз’яснила, що з більш детальною інформацією щодо електронних сервісів ДПС України можна ознайомитися на  вебпорталі ДПС України за посиланням http://tax.gov.ua, зокрема Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова».