Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з громадами: про звірку по земельному податку та орендній платі

опубліковано 12 лютого 2024 о 15:15

Важливим аспектом співпраці Драбівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області з органами місцевого самоврядування є сприяння наповненню місцевих бюджетів та контроль за своєчасною сплатою суб’єктами господарської діяльності місцевих податків і зборів.

Оскільки основним джерелом наповнення бюджетів територіальних громад Драбівщини є плата за землю, то одним із напрямків діяльності як податківців, так й органів місцевого самоврядування є постійний аналіз та систематичний контроль за цільовим використанням орендарями земельних ділянок та своєчасністю і повнотою сплати земельного податку.

Драбівською ДПІ систематично проводяться звірки з територіальними громадами стосовно власників і користувачів земельних ділянок та орендарів земель комунальної власності.

Черговий захід із цих питань днями відбувся за участі головного державного інспектора Драбівської ДПІ Юлії Кукоби та начальника відділу земельних відносин та екології Великохутірської територіальної громади Віри Дернової.

У ході зустрічі провели звірку даних, внесених до інформаційно-комунікаційної системи Державної податкової служби України «Податковий блок» з даними територіальної громади щодо наявності земельних ділянок, їхнього цільового використання та громадян, які фактично користуються земельними ділянки. Окрім того, звірялись документи, що підтверджують, чи спростовують надання пільг зі сплати земельного податку.

Працівники Драбівської ДПІ постійно інформують всіх відвідувачів, що з початку 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року, та закликають не зволікати з поданням декларації і подальшої сплати податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) і військового збору, або скористатись правом подати декларацію для отримання податкової знижки за витратами 2023 року.