Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання електронних сервісів ДПС йдеться на зустрічах із платниками Смілянщини

опубліковано 09 лютого 2024 о 14:23

Фахівці Смілянської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області постійно проводять зустрічі з платниками податків, під час яких надають кваліфіковані консультації та практичну допомогу з питань оподаткування.

На сьогодні важливо для суб’єкта господарювання бути поінформованим щодо змін податкового законодавства, можливостей сплати податків онлайн, переваг електронних сервісів від ДПС, зокрема, Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова». 

У додатку доступні функції направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка). Також доступні квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу.

Упровадження інноваційних інформаційних технологій дає змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно. Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом. Призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. Подати звітність чи заяву, дізнатися про майнові податки та як сплати їх online, отримати довідку про відсутність заборгованості, листуватись з органом ДПС, зареєструватися платником ПДВ, як за допомогою електронних сервісів перевірити свого бізнес-партнера, внести зміни до своїх облікових даних, замовити облікову картку платника, отримати довідку про доходи чи витяг з реєстру, зареєструвати РРО чи програмний РРО – все це не виходячи з дому чи кабінету. Це головна перевага сервісу.

Присутнім на зустрічі вручили пам’ятки щодо використання наявних розділів та послуг застосунку, а також його завантаження.