Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Смілянській ДПІ: «Кампанія декларування – 2024, питання-відповіді»

опубліковано 07 лютого 2024 о 15:57

У Смілянській ДПІ відбулась «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування – 2024, питання-відповіді». На запитання платників податків відповідала, зокрема й начальник ДПІ Наталія Ведмедь.

Відповідаючи на запитання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, посадовиця пояснила, що, для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосила, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

Податківці вкотре нагадали, що з 1 грудня 2023 року надавачами платіжних послуг запроваджено використання платниками виключно структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» згідно з міжнародним стандартом ISO20022, а також про мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Платники також цікавились питаннями використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки щодо платежів до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова». У зв’язку з чим податківці надали консультацію про встановлення та використання застосунку «Моя податкова», а також можливості в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову декларацію на податкову знижку, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання.