Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чорнобаївській ДПІ консультують щодо сплати МПЗ

опубліковано 07 лютого 2024 о 10:54

Старший державний інспектор Чорнобаївської державної податкової інспекції Ліна Морчик провела консультацію з громадянином, де детально розповіла про особливості сплати мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) за земельні ділянки.

Платнику повідомлено, що вперше МПЗ визначається контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всіх земельних ділянках незалежно від місця їхнього розташування за 2022 рік. 

Також було наголошено, що обов’язок сплати МПЗ покладається на власника земельної ділянки. У випадку передачі земельної ділянки в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування мінімальне податкове зобов’язання визначається безпосередньо орендарями або користувачами таких земельних ділянок. Базою нарахування є нормативна грошова оцінка земельної ділянки. 

Податківець зауважила, що сплата загального МПЗ здійснюється фізичною особою протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Ліна Морчик також наголосила, що за більш детальною інформацією щодо сплати МПЗ платники податків можуть звернутися до Чорнобаївської ДПІ або отримати її на офіційному вебсайті ДПС України.