Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Золотоніська ДПІ: про легалізацію ринку праці

опубліковано 21 листопада 2023 о 16:38

Робоча група по сприянню легалізації ринку праці в Золотоніській громаді в складі з інспектором праці, представниками Золотоніської міської ради та за участі головного державного інспектора Золотоніської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Ольги Романченко провела інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території Золотоніської громади. Головна мета – інформування роботодавців та їхніх працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин та моніторингу стану його додержання.

У ході зустрічі ФОПам наголосили, що з 01.10.2023 року в разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, переведеними у фіскальний режим роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст.17 Закону №265. 

Також було роз’яснено окремі норми Закону №3219 та акцентовано увагу суб’єктів господарювання на тому, що Закон №3219 не впроваджує нових норм, а поновлює режим оподаткування, який діяв до початку війни.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.