Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО

опубліковано 15 листопада 2023 о 15:57

У Кам’янській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області фахівці продовжують роз’яснювальну роботу з фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій з врахуванням норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Головний державний інспектор ДПІ Олександр Паленко під час проведення чергового тренінгу розповів про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Податківець нагадав, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного ІІ – ІV груп, згідно з вимогами Податкового кодексу України, з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій.

Разом з тим вона відмітив, що платник сам обирає, який тип РРО він використовує. Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО. Також зазначив, що вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується.

Олександр Павленко надав платникам відповіді на питання, а також вручив інформаційні пам’ятки стосовно застосування РРО та/або ПРРО.