Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із підприємцями – про РРО телефоном «гарячої лінії» Чигиринської ДПІ

опубліковано 14 листопада 2023 о 17:35

Начальниця Чигиринської ДПІ Лариса Мерешко провела телефоном інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо застосування РРО та ПРРО з ФОП. 

Платника поінформували про виникнення з 01.01.2022 обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг». Така вимога передбачена у випадку здійснення розрахункових операцій, про порядок проведення розрахунків, зокрема ведення обліку товарних запасів за місцем їхньої реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО.

Нагадаємо, у зв’язку з чинністю 01.08.2023 Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесені зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Так, відновлено дію абзацу сьомого статті 5 цього Закону. Відповідно використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено.