Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» Ватутінської ДПІ – про РРО/ПРРО

опубліковано 14 листопада 2023 о 11:30

У Ватутінській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області відбулася «гаряча лінія» щодо роз’яснення податкового законодавства та застосування РРО/ПРРО. На запитання платників відповідала начальниця Ватутінської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Ірина Мошенець.

Під час «гарячої лінії» платників, зокрема, цікавили питання щодо порядку реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), розміру штрафних санкцій за порушення вимог законодавства про застосування РРО (ПРРО), порядку використання розрахункових книжок та використання програмного РРО у разі відсутності мережі інтернет.

Ірина Мошенець повідомила додзвонювачів, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання. Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.