Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чигиринська ДПІ: податківці проводять виїзні консультації з платниками громади

опубліковано 26 вересня 2023 о 08:14

Начальник Чигиринської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Лариса Мерешко виїздила до села Рацеве, аби провести там роз’яснювальну роботу з ФОП щодо застосування РРО/ПРРО.

Керівниця інспекції повідомила платників про виникнення з 01.01.2022 обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» у випадку здійснення розрахункових операцій. Спілкувалась про порядок проведення розрахунків, зокрема й ведення обліку товарних запасів за місцем їхньої реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО. 

Нагадаємо, подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. 

До відома платників довели особливості ведення обліку товарних запасів за місцем їхньої реалізації. Надали інформацію щодо видів та типів документів, які підтверджують походження товарів та можуть використовуватись для ведення їх обліку.