Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чорнобаївська ДПІ – про новації законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій  

, опубліковано 25 вересня 2023 о 08:53

Наближається 1 жовтня – дата, з якої відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Саме на цьому наголошують працівники Чорнобаївської ДПІ.

Старший держаний інспектор Валентина Савенко відвідала магазин «Надія» ФОП Дмитренко Н. з метою надання роз’яснень щодо використання реєстраторів розрахункових операцій. 

У ході співбесіди пані Валентина наголосила, що обов’язок застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій виник у платників ІІ-ІV групи ще з 01.01.2022 р. Проте під час воєнного стану Законом України від 15.03.2022 року № 2120-IX тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, зупинено застосування штрафних санкцій за невикористання РРО/ПРРО та за порушення, допущені при здійсненні розрахункових операцій. 

Змінами, внесеними Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ до Закону України №265 передбачено, що з 01.10.2023 року відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.