Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обовязок застосування РРО: у Христинівці триває серія інформаційних зустрічей

, опубліковано 25 вересня 2023 о 08:49

Відбулась робоча зустріч начальника ДПІ з керівництвом Христинівської територіальної громади  з питань залучення ФОП до  реєстрації  реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

У ході зустрічей громадян повідомляють про те, що суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах. 

При цьому фізособи – підприємці застосовують РРО/ПРРО відповідно до вимог Закону 265. Суб’єкт господарювання обирає самостійно: РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Процедури ці максимально спрощені, враховують специфіку роботи РРО та ПРРО та здійснюються за заявницьким принципом.

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. 

Додамо, якщо суб’єкт господарювання надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

Безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (http://surl.li/jykzd).

Потрібна допомога? Телефонуйте на гарячі лінії: http://surl.li/jykzk