Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Золотоніським підприємцям розповідали про детінізацію ринку праці та новації податкового законодавства

, опубліковано 25 вересня 2023 о 08:43

Тіньовий ринок праці та зайнятості населення – це не просто порушення норм чинного законодавства, це глобальна проблема, яка руйнує економіку та гальмує розвиток суспільства.

Із цих причин, одним із пріоритетним напрямом співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування залишається питання дотримання норм законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізація ринку трудових відносин та зайнятості населення. 

Так, працівниками Золотоніської ДПІ проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з підприємцями Золотоніської громади. На меті –  поінформувати роботодавців та їх працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин та моніторингу стану його додержання. 

На переконання учасників заходу, саме систематичні профілактичні бесіди та усвідомлення неминучості дотримання чинного законодавства є запорукою добросовісного виконання суб’єктами господарювання їх обов’язку перед державою.                                                                                            

У ході зустрічі підприємцям також нагадали, що 01.08.2023 набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким внесені зміни, зокрема до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», яким передбачено відновлення відповідальності за незастосування РРО/ПРРО з 1 жовтня 2023 року.