Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПІ у м. Черкасах – про законодавство щодо реєстраторів розрахункових операцій, штрафи та облік товарів

опубліковано 21 вересня 2023 о 08:17

Працівники ДПІ у м. Черкасах проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ. Платників поінформували, що Закони не встановлюють для платників єдиного податку нових вимог щодо будь-якої обов’язкової форми обліку товарів (виключенням є торгівля технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами, ювелірними виробами, підакцизними товарами).

За відсутність документів на товар нові штрафи Законом про РРО не запроваджуються. А навпаки: внаслідок прийнятих змін чітко врегульоване коло обов’язків суб’єктів господарювання та скасовано відповідальність за низку несуттєвих порушень порядку проведення розрахунків. Кожен суб’єкт господарювання сфери роздрібної торгівлі та громадського харчування за замовчуванням вів і буде вести кількісний облік товарів для контролю залишків та наявності повного асортименту товарів, які ним реалізуються.

Програмне забезпечення сучасних апаратних та програмних РРО вільно інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів внаслідок заходів вжитих ДПС протягом 2020-2023 років. Правила застосування РРО, КОРО і РК залишаються не змінними вже більше 20 років (останні базові зміни у 2000 році).