Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лисянська ДПІ: Продовжуємо роз’яснювальну роботу з платниками щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 21 вересня 2023 о 08:14

Фахівці Лисянської ДПІ, зокрема старший державний інспектор Ольга Сікало провела зустрічі з платниками, аби роз’яснити новації податкового законодавства, порядок реєстрації РРО/ПРРО, у цілому зміни до Податкового кодексу відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX.

Фізичним особам підприємцям роз’яснили особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року – у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Підприємцям вручили принагідно листівки, буклети інформаційного характеру зі вказаних вище питань.

До відома довели, що програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має операційну систему Windows або Android та підключення до Інтернет. І в цьому переваги програмних РРО – для фіскалізації розрахункових операцій можна буде застосовувати гаджети і не придбавати касові апарати, що зменшить витрати суб’єктів господарювання;

Програмне забезпечення ПРРО від ДПС розміщене за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro. Це – безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.