Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів та відповідальність за порушення законодавства – підприємцям Катеринопільщини

, опубліковано 20 вересня 2023 о 08:31

Триває робота з інформування підприємців Катеринопільщини щодо обов’язку застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Цього разу про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій  та останні законодавчі зміни розповідали підприємцю Бойко С.М.

Податківці Катеринопільської ДПІ наголосили на тому, що добровільне виконання вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. 

Використання РРО чи ПРРО є обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп. Від відповідальності звільняються суб’єкти господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вчинені ними у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

У випадку виникнення додаткових питань щодо реєстрації ПРРО працівники місцевої інспекції радять звертатися до Центру обслуговування платників податків Катеринопільської ДПІ особисто або за телефоном (04742) 3-00-63.