Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації Закону 3219: зустрічі з представниками бізнесу в Чигринській ДПІ

опубліковано 19 вересня 2023 о 12:06

Фахівці податкової служби Чигиринської ДПІ проводять зустрічі з представниками бізнесу щодо повернення довоєнної системи оподаткування та реєстрації і користування касовими апаратами і програмними РРО.

Платників проінформовано, про виникнення з 01.01.2022 у них обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Фахівці служби наголошують, що в залежності від своїх потреб кожен підприємець може самостійно обрати або звичайний касовий апарат або програмний РРО. При цьому програмне забезпечення для програмних РРО ДПС надає безкоштовно.

Також податківці інформують про види розрахункових документів та інші документи, за допомогою яких можна підтвердити право власності на придбані товари або послуги, захистити свої права та видачу яких в обов'язковому порядку потрібно вимагати від суб'єктів господарювання.