Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум у Драбівській ДПІ: вчимось отримувати довідку про доходи

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:47

Працівники Драбівської державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Черкаській області систематично проводять зустрічі з платниками податків задля активного роз’яснення переваг та зручностей  використання електронних сервісів ДПС України, зокрема ”Електронного кабінету платника податків”  

Нещодавно старший державний інспектор Драбівської ДПІ Тетяна Пузир провела практичні навчання з відвідувачами, які звернулись до центру обслуговування платників за отриманням довідки про доходи.

Тетяна Миколаївна покроково роз’яснила, як можна  отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету платника».

Увйти до «Електронного кабінету» можна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, після чого необхідно: 

- увійти до його приватної частини, обравши відповідного надавача електронних довірчих послуг; 

- обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія, або у відповідному каталозі на персональному комп’ютері; 

- вказати пароль захисту та натиснути «Зчитати». Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти». 

У запропонованій формі запиту необхідно заповнити всі поля, виділені блакитним кольором. 

Після заповнення обовязкових реквізитів слід натиснути «Підписати та надіслати» або «Зберегти чернетку» та «Підписати та надіслати». 

Відправлений запит можна переглянути у розділі «Вхідні/вихідні документи» в приватній частині особистого кабінету. Після обробки Запиту до особистого Електронного кабінету надходить повідомлення (відповідь на Запит).