Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання через Електронний кабінет заяви на отримання ліцензії

, опубліковано 03 серпня 2023 о 11:05

Сьогодні, головним державним інспектором Канівської ДПІ Тетяною Плохутою проведено роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо подачі через електронний кабінет платника податків заяви на отримання ліцензії.

Податківець звернула увагу, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати звернення, у тому числі лист, який містить заяву та документи на отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пального, зберігання пального, крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам. Форма підготовки такої кореспонденції передбачає вибір таких реквізитів: регіон в якому знаходиться орган ДПС, орган ДПС, до якого направляється лист, тип документу (із списку обирається «Лист»), тематика (із списку обирається «Ліцензування певних видів господарчої діяльності»), а також передбачає заповнення короткого змісту та завантаження сканованого документу (файл повинен бути у форматі pdf із обмеженням розміру до 5 МБ).

Інформацію щодо отримання та дати реєстрації листа в органі ДПС платник податків може переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. Дата реєстрації листа вважається днем його отримання органом ДПС.

Інспектором також було наголошено, що подання заяви через електронний кабінет платника податків спрощує і пришвидщує процедуру отримання ліцензії.

 

За матеріалами Канівської ДПІ