Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено зустріч із платниками податків щодо питань податкового законодавства

, опубліковано 16 травня 2023 о 15:48

Під час чергової зустрічі Катерина Мовчан нагадала присутнім  зміни суми податку з нового року для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та проінформувала про збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік. Такі зміни, наголосила посадовець, пов’язані із збільшенням розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Податківець також нагадала про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому, Катерина Феодосіївна  звернула увагу, що застосування касових апаратів наразі не є обов’язковим для спрощенців I групи, суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Фахівець наголосила, що з  01.01.2023 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)», якою передбачено, що у 2023 році pos-термінали зобов’язані встановити усі торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб незалежно від площі торгівельного об’єкту.

Говорили і про переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів, правильності заповнення реквізитів для сплати податків тощо. 

Також надано консультації щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

 

За матеріалами Уманської ДПІ