Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільна робота над детінізацією ринку праці на території Золотоніської міської громади

, опубліковано 10 травня 2023 о 14:58

Тіньовий ринок праці та зайнятості населення – це не просто порушення норм чинного законодавства, це глобальна проблема, яка “корозійно” руйнує економіку та гальмує розвиток суспільства. 

З цих причин, одним із пріоритетним напрямом співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування залишається питання дотримання норм законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізація ринку трудових відносин та зайнятості населення. 

Так, робочою групою по сприянню легалізації ринку праці в місті Золотоноша, за участю представника Головного управління ДПС у Черкаській області, проведено чергову інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території Золотоніської громади, з метою інформування роботодавців та їх працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин та моніторингу стану його додержання. 

На переконання учасників заходу, саме систематичні профілактичні бесіди та усвідомлення неминучості дотримання чинного законодавства є запорукою добросовісного виконання суб’єктами господарювання їх обов’язку перед державою.

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ