Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч-нарада з керівництвом Медведведівської ТГ та платниками податків

, опубліковано 05 травня 2023 о 14:11

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами вчора за ініціативи керівництва Медведівської територіальної громади (далі – ТГ, громада), начальник Чигиринської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області  Лариса  Мерешко  провела виїзну зустріч-нараду з головою ТГ Андрієм Іванченком, керівниками структурних підрозділів громади, старостами та платниками податків.

Під час зустрічі розглянуто ряд питань, а саме: щодо співпраці та взаємодії між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та ТГ, зокрема у сфері податкового законодавства, шляхом вирішення проблемних питань у забезпеченні надходжень до місцевого бюджету в умовах воєнного стану, зменшення податкової заборгованості, пошуку додаткових резервів. 

Андрій Іванченко, наголосив, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, та звернув увагу на забезпеченні належного контролю за надходженням таких податків, від яких залежить соціально-економічний розвиток кожної громади.

Водночас, Лариса Мерешко підкреслила, що від результативності проведення інвентаризації земель громади залежить повнота сплати плати за землю,  яка є однією з основних частин наповнення місцевих бюджетів. Поряд з цим, провела плідну дискусію з учасниками заходу в рамках масово-роз’яснювальної роботи щодо детінізації доходів населення, новацій податкового законодавства (зокрема Закону України від 12 січня 2023 року №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)») в умовах воєнного стану. Під час зустрічі податківець не оминула увагою нагальних питань щодо застосування РРО  (ПРРО) та  погашення податкового боргу платниками податків, які не сплатили зобов’язання з  податку на землю та податку на нерухоме майно за попередні роки і відповідно мають заборгованість перед місцевим бюджетом. 

 

За матеріалами Чигиринської ДПІ