Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація економіки – основний шлях збільшення надходжень до бюджету територіальних громад

, опубліковано 12 квітня 2023 о 14:12

В рамках системної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами 10 квітня заступник начальника Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Олег Лисенко, начальник Черкаського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Ірина Буланова та головний державний інспектор Черкаського сектору податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Максим Коваленко провели зустріч з головою Леськівської територіальної громади  Миколою Басом. 

Наповнення місцевого бюджету та актуальні питання «Деклараційної кампанії – 2023» стали основними темами проведеної зустрічі. 

Олег Лисенко повідомив, що співпраця з органами місцевого самоврядування та взаємний обмін інформацією, дає можливість фахівцям податкової служби належним чином, в межах компетенції, реагувати на потенційні зловживання у сфері трудових відносин. Це сприяє збільшенню сплати податкових платежів, що є бюджетоутворюючими для територіальної громади.

Ірина Буланова наголосила, що для забезпечення виконання індикативних показників у поточному році та компенсації розрахункових втрат надходжень по ПДФО та інших податках, необхідно приділити особливу увагу відпрацюванню резервів, в т.ч. за допомогою роботи комісії по легалізації доходів та зайнятості, та комісії з інвентаризації нерухомого майна створеної при територіальній громаді.

Микола Бас додав, що дотримання вимог трудового законодавства –  це офіційне оформлення співробітників суб’єктами господарювання, своєчасна виплата заробітної плати, недопущення її виплат у конвертах. Адже наповнена місцева казна дає можливості для розвитку територіальної громади, як економічного так і соціального. 

Наприкінці зустрічі, її учасники, обговорили актуальні питання «Деклараційної кампанії – 2023».

 

За матеріалами Черкаської ДПІ