Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог з платниками Канівщини

, опубліковано 04 квітня 2023 о 13:25

У Центрі обслуговування платників Канівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області триває роз’яснювальна робота з громадянами щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році

Днями, в.о.начальника Канівської ДПІ Віктор Лисак нагадав платникам, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року стартувала з 1 січня 2023 року. 

Порядок надання декларації про майновий стан і доходи та оподаткування доходів фізичних осіб встановлено розділом IV Податкового кодексу України. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, що підлягають декларуванню; для громадян, які мають право на податкову знижку – до 31 грудня 2023 року включно. Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань до 1 серпня 2023 року. 

Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Податкова служба завжди відкрита для діалогу з платниками і завжди надає роз’яснення щодо змін в законодавстві, а також практичну допомогу по заповненню декларації тощо.

 

За матеріалами Канівської ДПІ