Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок реєстрації програмного РРО розповіли  у Лисянській ДПІ

, опубліковано 21 березня 2023 о 16:19

Фахівці Центру обслуговування платників Лисянської ДПІ  Головного управління ДПС у Черкаській  області продовжують проводити тренінги з платниками податків з питань  застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку ІІ-ІV груп. 

В ході чергового навчання з відвідувачами Центру обслуговування платників, в.о.начальника Лисянської  ДПІ Зоя Швидка надала практичну допомогу платникам податків у реєстрації ПРРО, а також ознайомила платників з вимогами щодо порядку ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями,  які передбачені наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496. 

Податківець акцентувала увагу присутніх, що перш ніж зареєструвати програмний РРО, суб’єкту господарювання необхідно перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган, подавши повідомлення за формою № 20-ОПП.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО. 

Під час заходу Зоя Швидка проінформувала суб’єктів господарювання про особливості застосування РРО в умовах воєнного стану, наголосивши на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів 

Захід відбувся у конструктивному форматі, де платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили. 

 

За матеріалами Лисянської ДП