Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про участь в роботі комісії Монастирищенської міської ради

, опубліковано 16 березня 2023 о 16:57

Сьогодні, відбулось засідання комісії Монастирищенської міської ради «З питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати».

В ході засідання Комісії начальник Монастирищенської ДПІ Сергій ГОЛОВЧЕНКО надав інформацію для  обговорення питання щодо стану розрахунків за орендовані частки (паї) за 2022 рік і сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) сільськогосподарськими товаровиробниками громади. А також розглянуто інформацію про  підприємства, які нараховували заробітну плату найманим працівникам, у розмірі менше мінімальної заробітної плати.

Зокрема, начальник Монастирищенського відділу ПФУ Ірина СТАСЮК зазначила, що підприємства, нараховуючи заробітну плату найманим працівникам, які пропрацювали повний квартал, у розмірі менше мінімальної заробітної плати, у такий спосіб позбавляють працівників права на отримання субсидії. Адже, відповідно до чинного законодавства: однією з умов для призначення житлової субсидії є наявність у працездатних осіб доходів у розмірі не менше мінімальної заробітної плати та сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ). Також Ірина Валеріївна додала, що в залежності від суми заробітної плати працівнику нараховується страховий стаж, який є головним фактором при обрахунку пенсійних виплат.

Підсумовуючи результати роботи засідання Комісії, прийнято рішення про проведення комісійних засідань з суб’єктами господарювання щодо з’ясування обставин низької заробітної плати та малої кількості оформлених найманих працівників і невчасної сплати податків. А також здійснення роз’яснювальної роботи з одноосібниками щодо необхідності подання ними щорічної декларації про доходи, що надасть можливість їм розраховувати на субсидію та інші пільги.

 

За матеріалами Монастирищенської ДПІ