Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підвищення рівня обізнаності та податкової культури молодого покоління

, опубліковано 15 березня 2023 о 09:26

Вчора до Уманської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області завітали студенти та викладачі навчально-наукового інституту економіки та бізнесу-освіти  та факультету соціальної та психологічної освіти Уманського   державного  педагогічного університету імені Павла Тичини.

Участь у заході від податківців взяли: начальник Уманської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Катерина Мовчан та начальник Уманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Черкаській області Владислав Якубенко.

Головна мета зустрічі - виховання податкової культури молодого покоління, а саме ознайомлення студентів з правами та обов’язками щодо сплати податків, системою оподаткування в Україні, реєстрацією бізнесу, оформленням трудових відносин та електронними сервісами ДПС.

Катерина Мовчан ознайомила студентів з пріоритетними напрямками роботи податкової служби, з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання та подання податкової звітності. 

Звернула особливу увагу щодо проведення звірки даних за письмовою заявою платників податку на майно з фізичних осіб (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю).

Владислав Якубенко детально розповів про реєстрацію підприємницької діяльності, про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих  за 2022 рік, а також звернув увагу  щодо можливості подання декларації для використання права на податкову знижку на навчання та ознайомив з переліком необхідних документів для її отримання.

Потім студентів провели для ознайомлення  з стендами, які розміщені в центрі обслуговування платників Уманської ДПІ, звернули увагу на те, що корисну і цікаву інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Черкаській області вебпорталу ДПС, а також на сторінці у Facebook. 

На завершення заходу, студенти подякували працівникам податкової за цікаву зустріч та позитивні враження.

Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді.

   

За матеріалами Уманської ДПІ