Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційне працевлаштування – захист соціальних інтересів громадян 

, опубліковано 08 березня 2023 о 10:59

В рамках проведення роз’яснювальної роботи щодо детінізації економіки начальник Чигиринської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Лариса Мерешко сьогодні провела чергову зустріч з представником бізнесу з питань недопущення виплати заробітної плати у «конвертах», виникнення заборгованості із заробітної плати та реалізації гарантій оплати праці.

Під час проведення зустрічі Лариса Мерешко звернула увагу платника на негативні наслідки для найманих працівників у разі нелегального працевлаштування. Зокрема, це відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника -  права на відпустку, на оплату листків непрацездатності тощо. Водночас, податківець підкреслила, що неофіційно працевлаштовані громадяни втрачають пенсійний стаж та можливість отримання державної допомоги  у разі втрати роботи, а місцеві бюджети в свою чергу втрачають податкові надходження, які необхідні для розвитку соціальної інфраструктури та поліпшення обслуговування жителів громади у період воєнного стану.   

Наприкінці зустрічі не оминула увагою податківець актуальні питанння адміністрування єдиного податку та «Деклараційної кампанії – 2023».

 

За матеріалами Чигиринської ДПІ