Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Звенигородській ДПІ проведено черговий тренінг для платників податків

, опубліковано 02 березня 2023 о 16:49

Вчора працівники Звенигородської ДПІ  Головного управління ДПС у Черкаській  області провели черговий тренінг для  платників  податків з реєстрації платників єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку за допомогою Електронного кабінету.

Заступник начальника Звенигородської  ДПІ Людмила Марченко пояснила, що відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Також, Людмила Марченко наголосила, що Витяг можна отримати в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. Для цього в меню приватної частини Електронного кабінету вибрати пункт «Заяви, запити для отримання інформації», створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою F1302101.  У відповідному полі запиту «Спосіб отримання витягу» необхідно поставити відмітку про отримання витягу  «в електронному вигляді», при цьому платник отримає витяг в електронній формі за формою F1402101. Такий витяг можна буде відкрити перейшовши у вкладку «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

Людмила Марченко надала допомогу платникам єдиного податку у надсиланні через Електронний кабінет запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку безпосередньо на гостьовому комп’ютері, що розміщено в Центрі обслуговування Звенигородської ДПІ.

 

За матеріалами Звенигородської ДПІ