Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота серед платників податків 

, опубліковано 01 березня 2023 о 16:39

Начальник Христинівської ДПІ Людмила Вусата 28 лютого 2023 року провела зустріч з платниками податків щодо новацій та змін податкового законодавства.

Податківець розповіла про зміни Податкової декларації з плати на землю (наказ Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639) (набрав чинності з 22.03.2022)). Вказаним наказом викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати на землю, яка повинна подаватись з 2023 року. Начальник Христинівької ДПІ розповіла про зміни у Податковій декларації та яку інформацію необхідно зазначати у ній у разі наявності  у платника податку кількох об'єктів оподаткування,  у колонці «Категорія земельних ділянок» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та у  колонці «Нормативна грошова оцінка» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати».

Людмила Вусата поінформувала присутніх про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діють у 2023 році. Також звернула увагу платників на ліміт доходів ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Вказала, що при перевищенні  граничної межі заробітку ФОП, можуть перевести на загальну систему оподаткування. Начальник ДПІ озвучила суми єдиного податку для 1 та 2 групи ФОП. Такі зміни, наголосила посадовець, пов’язані із збільшенням розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. 

Людмила Вусата наголосила  про можливості та переваги використання он-лайн послуг ДПС.  Зокрема, про подання та перегляд електронної звітності за допомогою Електронного кабінету. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, робота у приватній частині вказаного сервісу здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 

За матеріалами Христинівської ДПІ