Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо актуальних питань та змін в законодавстві під час телефонних розмов з платниками податків

, опубліковано 31 січня 2023 о 17:07

Протягом січня 2023 року відбулися телефонні розмови начальника Уманської ДПІ Головного управлення ДПС у Черкаській області Катерини Мовчан з представниками територіальних громад Уманського району : Уманської ТГ, Паланської ТГ, Ладижинської ТГ, Дмитрушківської ТГ та Бабанської ТГ.

Обговорювалися  питання щодо виконання дохідної частини бюджету громади, забезпечення надання електронних сервісних послуг, реалізації інших пріоритетних напрямків податкової політики та податкові новацій в 2023 році.

Начальник Уманської ДПІ акцентувала увагу на категорії фізичних осіб – підприємців,  які  зобов’язані застосовувати реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.

Також, податківець звертала увагу, щодо початку кампанії декларування громадянами доходів, в тому числі права платників податків на податкову знижку, яка триватиме до  31.12.2023, та на кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка завершується  до 01.03.2023. 

Під час бесід були озвучені питання щодо реєстру платників податків – боржників відповідно до норм визначених Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Крім того, Катерина Мовчан нагадала про Комунікаційну податкову платформу (електронна скринька Комунікаційної податкової платформи ck.ikc@tax.gov.ua). Така послуга дає можливість платникам податків, представникам бізнесу та громадськості звертатися до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, а також з пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою. 

Також обговорювалися питання щодо легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» та антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

Зокрема, представники громад отримали інформацію щодо новацій законодавства, яка в тому числі  розміщена на офіційному субсайті  Головного управління ДПС у Черкаській області вебпорталу ДПС (https://ck.tax.gov.ua).

 

За матеріалами Уманської ДПІ