Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Канівській ДПІ проведено роз’яснювальну роботу з платниками

опубліковано 31 січня 2023 о 13:08

Сьогодні, начальник Канівської державної податкової інспекції Марта Негруца провела зустріч з платниками податків щодо новацій та змін податкового законодавства, в ході якої проведено роз’яснювальну роботу з  питань одноразового (спеціального) добровільного декларування, про право громадян України подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням їх активів, що їм належать, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи до 01 березня 2023 року.

Водночас, також проінформовано присутніх на зустрічі, що з 01.01.2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, що підлягають декларуванню (за новою формою, яка затверджена наказом МФУ від 17.05.2022 №143). Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань до 1 серпня 2023 року.

Враховуючи карантинні обмеження, в податковій службі рекомендують декларацію про доходи подавати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника (http://cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

 

За матеріалами Канівської ДПІ