Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги використання електронними сервісами ДПС

, опубліковано 20 грудня 2022 о 15:35

Заступник начальника Звенигородської державної податкової інспекції Людмила Марченко роз’яснила відвідувачам центру обслуговування платників про можливості та переваги використання он-лайн послуг ДПС. За допомогою електронних сервісів можна отримати адміністративні послуги та багато іншої корисної інформації. Подання та перегляд електронної звітності, отримання довідки про відсутність заборгованості, інформація з загальнодоступних реєстрів та повна інформація про платника податку, інформація про стан розрахунків з бюджетом, можливість електронного листування – це все та багато іншого платник податку може отримати он-лайн за допомогою Електронного кабінету. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, робота у приватній частині вказаного сервісу здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Також, відвідувачів центру обслуговування платників було ознайомлено із загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом ЗІР https://zir.gov.ua та мобільним додатком ЗІР ДПС, де можливо отримати наступну інформацію: запитання - відповіді з бази знань, нормативні та інформаційні документи, актуальні запитання, останні зміни в законодавстві, ставки податків і зборів, програмні РРО, податковий календар, зворотній зв'язок, інше.

За допомогою сервісу «InfoTAX» (у месенджерах Telegram, Viber) можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, виникнення податкового боргу, строки подання звітності та сплати податків, інше.  

В Центрі обслуговування платників Звенигородської ДПІ платникам податків надаються консультації з питань електронних сервісів та безкоштовно програмне забезпечення для формування та подання податкової, фінансової та іншої звітності в електронному вигляді.

За матеріалами Звенигородської ДПІ