Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась чергова комісія з питань легалізації виплати ЗП та зайнятості населення

, опубліковано 30 листопада 2022 о 16:44

З метою контролю за своєчасним та у повному обсязі надходженням податків до бюджету Чигиринської міської територіальної громади, сьогодні, відбулося засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення надходжень обов’язкових платежів до місцевого бюджету, у якому взяла участь начальник Чигиринської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Лариса Мерешко.

На засіданні комісії було обговорено питання надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету громади, ризики нарахування заробітної плати працівникам у розмірі менше мінімального рівня, встановленого законодавством  та стан розрахунків за оренду земельних паїв.

За результатами проведеного заходу ухвалено рішення стосовно здійснення контролю, в межах повноважень, за станом оплати праці на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність на території громади, та опрацювати питання, в рамках встановленого законодавства, щодо збільшення відсотка сплати за оренду земельних паїв.

Наприкінці зустрічі заступник голови ТГ Валентина Алексєєвець, зазначила, що праця – це основа життя процвітання суспільства, а офіційне укладання трудових відносин, чесна сплата податків – це норма соціальної захищеності кожного працівника, який і є творцем матеріальних благ родини, громади, держави в цілому. «Якщо ми хочемо, щоб працювали школи, садочки, ФАПи – вся соціальна інфраструктура, потрібно виходити з тіні і чесно сплачувати податки».

 

За матеріалами Чигиринської ДПІ