Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з підприємцями Смілянщини

, опубліковано 01 листопада 2022 о 16:15

Заступник начальника Смілянського відділу податків і зборів з  фізичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Алла Шевченко  спільно з працівниками відділу з питань праці та надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Смілянської територіальної громади, управління Держпраці Черкаської області та відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Черкаській області  провели зустрічі з суб’єктами господарювання, відвідуючи місця здійснення фізичними особами-підприємцями господарської діяльності.

Алла Шевченко нагадала платникам про обов’язковість дотримання податкового законодавства щодо наповнення бюджетів усіх рівнів, а також про важливість легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, обов’язкового використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Податківець звернула увагу на сплату податків в умовах воєнного стану, а також щодо особливостей нарахування та термінів сплати майнових податків. Зокрема, нагадала присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є легалізація неоподаткованих в минулому активів в рамках дії податкової амністії та для легалізації неоподаткованих активів тепер податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року.

Головний спеціаліст відділу з питань праці та надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Смілянської ТГ Наталія Шмонова зауважила, що велику частку в надходженнях до бюджету громади складає податок з доходів фізичних осіб.

Підбиваючи підсумки, учасники робочої зустрічі висловлюють щиру подяку тим платникам, які своєчасно сплачують платежі, адже такими діями ви вносите вклад в наближення нашої спільної перемоги!

 

За матеріалами Смілянської ДПІ