Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергове проведення сеансу телефонного зв’язку «Гаряча лінія»

, опубліковано 26 жовтня 2022 о 14:34

У Звенигородській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській  області начальником Звенигородської ДПІ Іриною Бистровою проведено черговий  сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему: «Податкова амністія».

Ірина Бистрова роз’яснювала платникам податків що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть наступні категорії декларантів: фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи; фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Також неодноразовим питанням було щодо періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке продовжено до 01 березня 2023 року.

Зокрема, наголошувалось на тому, що громадяни мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належить, і з яких не були сплачені податки і збори. В добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

«Податкова амністія» - це можливість легалізувати статки з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року та бути захищеним державними гарантіями і звільнятися від відповідальності.

На всі питання було надано кваліфіковані відповіді.

За матеріалами Звенигородської ДПІ