Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація економіки – основний шлях збільшення надходжень до бюджету

, опубліковано 05 вересня 2022 о 16:41

В рамках системної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами 02.09.2022 начальник Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Капура провів зустріч з головою Сагунівської територіальної громади Іриною Бодяненко.

Головною темою проведеного заходу стало наповнення місцевого бюджету, зокрема за рахунок сплати місцевих податків і зборів (земельного податку/орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки), погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Володимир Капура повідомив, що важливим напрямом діяльності податківців та органів місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин та запропонував голові  Сагунівської територіальної громади проводити зустрічі з представниками суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території  громади, шляхом співпраці з податківцями Черкаської області, з метою проведення індивідуальної роз’яснювальної роботи щодо дотримання норм чинного законодавства про працю. Водночас, наголосив на позитивних сторонах запровадження (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, та нагадав, що це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Ірина Бодяненко додала, що легалізація заробітної плати – це засіб залучення до роботи висококваліфікованих порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Наприкінці зустрічі, її учасники, обговорили актуальні питання застосування РРО та податкової знижки в рамках проведення «Деклараційної кампанії – 2022», а також відповідно до змін, одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року.

 

За матеріалами Черкаської ДПІ