Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується співпраця між податківцями та територіальними громадами під час воєнного стану

, опубліковано 28 квітня 2022 о 15:53

Днями начальник Смілянської ДПІ  Головного управління ДПС у Черкаській області Наталія Ведмедь провела робочу зустріч з головою Тернівської територіальної громади Юрієм Кривдою.

В ході зустрічі обговорювали питання щодо наповнення бюджетів територіальною громадою в повній мірі по податку на доходи фізичних осіб, єдиному соціальному внеску, військовому збору, платі за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Наталія Ведмедь звернула увагу на  сприяння залученню до декларування громадян, які надають послуги з обробітку землі, збору врожаю тощо, в тому числі на власній сільськогосподарській техніці та залучення до декларування громадян, які одноосібно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримували доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції. Плата за землю також є складовою наповнення місцевих бюджетів, тому проведення інвентаризації земель підпорядкованих громад відповідно до кадастрових номерів земельних ділянок є актуальним питанням.

Окрема увага була приділена погашенню податкового боргу платниками громад, зокрема фізичними особами, які допустили заборгованість з майнових податків.

За матеріалами Смілянської ДПІ