Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року!

, опубліковано 27 січня 2022 о 15:35

Як завжди із початком нового року розпочинається «Кампанія декларування», яка проходить активно й допомагає податківцям донести до громадян інформацію: про обов’язок декларувати свої доходи, з яких не утримувався податок; які здавали в оренду рухоме або нерухоме майно іншим фізичним особам; успадкували чи отримали в дарунок майно не від членів сім’ї. Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку.

Цього року працівники Золотоніської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області мали приємну можливість поспілкуватися з питань декларування з відомим не лише на Золотоніщині, а й на всій Черкащині спортсменом, людиною сильною не лише тілом, а й духом – Олександром Черінько. Спортсмен Золотоніщини на протязі 7 років займається армреслінгом та водночас веде активну громадську позицію.

Не зважаючи на свій юний вік, Олександр – чотирьох разовий Чемпіон України з армреслінгу, а на Чемпіонаті Світу зайняв почесне 6 місце; неодноразово на спортивних змаганнях підтверджував нормативи кандидата у майстри спорту України.

Ще одним здобутком спортсмена стала перемога у 2021 році, на змаганнях з армреслінгу у м. Черкаси, де Олександр отримав звання «Абсолютного чемпіона Черкаської області у своїй та абсолютній ваговій категорії», як символ перемоги, був нагороджений медалями та кубок першості.  

Олександр Черінько поділився своїми думками щодо проведення деклараційної кампанії 2022: «Задекларувши свої доходи громадянин не лише виконує свій обов’язок перед державою, а й показує добрий приклад сумлінності та відповідальності. В Європі вже давно люди живуть за таким принципом. Отже, давайте будемо цим прикладом для наших рідних, друзів та оточуючих…». 

Золотоніська ДПІ нагадує, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Для фізичних осіб – підприємців, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, граничний термін подання декларації до 09.02.2022 року.

За матеріалами Золотоніської ДПІ