Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Христинівські податківці роз’яснюють новацій в законодавстві

, опубліковано 18 січня 2022 о 15:57

Сьогодні в.о. начальника Христинівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Людмилою Моргай проведено зустріч з фізичними особами - підприємцями, які проводять діяльність за адресою м. Христинівка вул. Флорештська, 3а ( магазин взуття «Чобіток»)

Людмила Моргай провела роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо застосування  РРО  та програмних РРО з 2022 року та одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Податківець детально зупинилися на питаннях щодо змін в законодавстві та обов’язку застосування фізичними особами - підприємцями (платниками єдиного податку) РРО та/або ПРРО з 01.01.2022 року, а також ведення обліку товарних запасів за місцем продажу та інших питаннях.

Звернула увагу на переваги використання в роботі програмних РРО, адже новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.  

Також проінформувала фізичних осіб - підприємців про право громадян України подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому повідомила, що у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

За матеріалами Христинівської ДПІ