Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тальнівщини інформують про новації в законодавстві

, опубліковано 18 січня 2022 о 16:08

Начальником Тальнівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяною Ковтун  та державними податковими  інспекторами Тетяною Лущан та Лесею Соловей проведено зустрічі з  фізичними особами - підприємцями, які  здійснюють торгівлю в Торговому центрі «Тріумф», розташованому за адресою Соборна 41.

Підприємців цікавили питання: хто застосовує РРО у ФОП, коли застосовується  РРО/ ПРРО, як проводити розрахунки  за доставку товару, яка відповідальність за порушення вимог Закону № 265.

У ході діалогу роз’яснено  алгоритм застосування РРО,  переваги  використання РРО,  порядок проведення через РРО авансової оплати, реалізацію товару з відстроченням платежу.

Разом з тим повідомили, що  одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація», а подати таку декларацію необхідно до 1 вересня 2022 року та  сплатити одноразовий збір необхідно протягом 30 календарних днів після подання декларації. При цьому, законом надано можливість розбити сплату суми одноразового збору на три роки, при цьому розрахунок збору відбуватиметься за вищими ставками.

За матеріалами Тальнівської ДПІ