Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відкритий діалог податківців Золотоніської ДПІ з платниками податків

, опубліковано 11 січня 2022 о 14:44

11 січня 2022 року працівниками Золотоніської державної податкової інспекції Головного управління ДП у Черкаській області проведено інформаційно-роз’яснювальну зустріч з представниками приватного підприємства «Консультант», з питань застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року, а також з основних аспектів одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В ході зустрічі головний державний інспектор Золотоніської ДПІ Костянтин Коваль роз’яснив присутнім: які саме категорії суб’єктів господарювання мають застосовувати РРО та/або ПРРО, а для кого не обов’язково застосовувати; які ФОП повинні вести облік товарних запасів та в яких формах.

Про переваги застосування програмного РРО над класичним Костянтин Коваль зазначив, що суб’єкт господарювання завжди має можливість скористатися безкоштовним програмним забезпеченням, котре надається Державною податковою службою, зазначене програмне забезпечення можна інсталювати на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь який інший пристрій що підтримує операційну систему Windows, Android. Наступними перевагами є: можливість використання ПРРО в режимі «офлайн»; відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій; Z-звіт створюється в автоматичному режимі, без ризику санкцій за його не створення; швидка та зручна реєстрація ПРРО в режимі онлайн в контролюючому органі.

Старший державний інспектор Золотоніської ДПІ Наталія Сердюк, познайомила з основними принципами та метою одноразового (спеціального) добровільного декларування. Інспектором зазначено, що починаючи з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, в Україні запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування або ж податкова амністія, що дає право громадянам одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином , легалізувати свої доходи.

Окремими важливими особливостями добровільного декларування активів є те, що подача одноразової декларації проводиться виключно в електронному вигляді та є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому, у такій декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Декларування реального майнового стану надасть змогу безперешкодно витрачати кошти в майбутньому.

За матеріалами Золотоніської ДПІ