Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податкової служби з місцевими громадами є одним з пріоритетних напрямків

, опубліковано 01 грудня 2021 о 08:27

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами, начальник Лисянської ДПІ Лариса Калюжна 30 листопада 2021 року провела зустріч з головою Лисянської територіальної громади Анатолієм Проценком та начальником фінансового управління Лисянської  територіальної громади Світланою Кривобород на тему: «Надходження плати за землю до бюджету Лисянської ТГ» та взяла участь у засіданні робочої групи з питань проведення інвентаризації об’єктів оподаткування податком на нерухоме майно, виявлення невідповідного використання земельних ділянок та будь-яких інших порушень з приводу нерухомого майна та земельних ділянок при ТГ.

Під час зустрічі розглядалося питання щодо невідповідності діючих договорів оренди землі умовам чинного законодавства в частині застосування нормативно грошової оцінки земельних ділянок, виникнення переплати по суб’єктах господарювання. Були запрошені юридичні особи, які мають неузгоджені суми переплат та невідповідність НГО в договорах оренди.

Лариса Калюжна також ознайомила присутніх з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Співпраця податкової служби з місцевими громадами на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків. Адже і податкова служба, і керівники громад зацікавлені у вдосконаленні процесу адміністрування податків, від якого залежить стан наповнення бюджетів.

Стабільність та економічний розвиток будь-якої територіальної громади, у першу чергу, залежить від наповнення бюджету громад.

За матеріалами Лисянської ДПІ