Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасність та повнота сплати єдиного внеску – у полі зору податківців та фахівців пенсійного фонду

, опубліковано 30 листопада 2021 о 16:44

В приміщенні Центру обслуговування платників Жашківської ДПІ  30.11.2021 р проведено робочу зустріч за участі начальника Жашківського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Едуарда Ружицького та  начальника Жашківської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Олесі Петухової щодо своєчасності та повноти сплати єдиного внеску як громадянами, так і роботодавцями.

За словами Едуарда Ружицького, постійна робота щодо інформування працівників про порядок реалізації їх права на соціальні гарантії, які забезпечує легальна зайнятість, а роботодавців про відповідальність за несплату єдиного внеску, використання необлікованої найманої праці, дає позитивні результати.

Начальником Жашківської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Олесею Петухової було надано роз’яснення «Щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування».

Також, наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. «Реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування».

За матеріалами Жашківської ДПІ