Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовження роботи Катеринопільської ДПІ щодо популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 18 листопада 2021 о 11:31

Працівниками Катеринопільської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області 18 листопада 2021року було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Працівники Катеринопільської ДПІ інформували про право громадян України подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Крім того при проведенні роз’яснень було обговорено питання щодо об’єктів громадян, які можуть бути задекларовані та за якими ставками вони оподатковуються. Вікторія Стоколос повідомила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація, а подати таку декларацію необхідно до 1 вересня 2022 року та  сплатити одноразовий збір необхідно протягом 30 календарних днів після подання декларації. При цьому, законом надано можливість розбити сплату суми одноразового збору на три роки, при цьому розрахунок збору відбуватиметься за вищими ставками. Декларанту не потрібно підтверджувати джерела своїх доходів. Якщо громадянин сплатить усі нараховані збори по майну, яке задекларує, - держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Громадянам було надано інформаційні матеріали та індивідуальні роз’яснення.

Під час зустрічей податківці пояснили переваги використання електронних сервісів ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.

За матеріалами Катеринопільської ДПІ