Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спілкування з органами ДПС в режимі он-лайн

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 16:29

Працівники Ватутінської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області продовжують роботу в напрямку популяризації спілкування з органами ДПС в режимі он-лайн.

Днями працівники ДПІ проводили роз’яснювальну роботу з платниками податків міста Ватутіно щодо зручності використання Електронного кабінету, так як даний сервіс забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами.

Фахівці    ДПС    звернули    увагу, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет», який працює в режимі реального часу, можна скористатись цілодобово.

У своєму Електронному кабінеті платник зможе підготувати, заповнити і надіслати вітність в електронному вигляді та одразу ж отримати квитанцію про її прийняття (або неприйняття). Для зручності податкова звітність подаватиметься одним пакетом, тобто декларація з усіма додатками. На кожен прийнятий пакет документів надсилатиметься одна квитанція про прийняття декларації.

Працівники ДПІ роз’яснили як можна отримати ЕЦП, та які переваги подання звітності через даний сервіс, а саме -  перш за все платники податків заощаджують у часі. Відпадає необхідність слідкувати за оновленням бланків звітності та придбавати їх, так як програма оперативно оновлює формати подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційним каналам зв'язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів). Всі звіти автоматично перевіряються на наявність арифметичних помилок та описок. ДПС каналами телекомунікаційного зв'язку надсилає платнику податків підтвердження доставки звітності. Тобто, звітувати в електронному вигляді підприємець може навіть у себе вдома.

Зокрема, платникам було надано роз’яснення щодо можливості подання одноразової добровільної декларації фізичними особами із зазначенням активів, що їм належать та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року через Електронний кабінет.
   

За матеріалами Ватутінської ДПІ