Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільна робота по забезпеченню надходжень до бюджету

, опубліковано 05 жовтня 2021 о 13:22

В залі засідання Золотоніської районної державної адміністрації 04 жовтня 2021 року проходила апаратна нарада за участю керівництва Золотоніської райдержадміністрації, районної ради, начальників управлінь, відділів та структурних підрозділів; серед запрошених – начальник Золотоніської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Байбуз.
Темою для обговорення стало питання про надходження податків на доходи фізичних осіб по Золотоніському району станом на 01.09.2021 року, зокрема проблемні питання по забезпеченню надходжень та недопущення факту втрат до місцевого бюджету.

Як зазначив Юрій Байбуз: «Податок на доходи фізичних осіб від виплат за оренду паїв – це вагомий резерв у наповненні бюджетів всіх рівнів. Необхідно активізувати роботу з орендарями щодо сплати орендної плати за земельні паї, які сплачують орендну плату менше 10%. Не менш важливим питанням залишається продовження роботи по вжиттю необхідних заходів з метою сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати», що дасть можливість значно скоротити втрати до місцевого бюджету».

Під час наради начальник Золотоніської ДПІ доповів присутнім про початок кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка стартувала з 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року.

«За допомогою механізму одноразового (спеціального) добровільного декларування, платники податків мають можливість скористатися податковою амністією, шляхом подання одноразової добровільної декларації із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори, до 01 січня 2021 року» – доповнив Юрій Байбуз.

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ