Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Черкащини у постійній співпраці з територіальними громадами

, опубліковано 15 вересня 2021 о 13:33

Начальник Христинівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Людмила Вусата 15 вересня 2021 року провела робочу зустріч з головою Христинівської міської ради Наконечним Миколою Миколайовичем з питань стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. На зустрічі були присутні також заступники голови-Володимир Григорович Валюк, Олег Володимирович Бричук та інші посадові особи Христинівської міської ради.

Людмила Вусата звернула увагу присутніх, що Законом України від 15 червня 2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» врегульовано особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Тим самим це означає, що з 1 вересня старує одноразове (спеціальне) добровільне декларування, мета якого – дати громадянам можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі. Начальник Христинівської ДПІ звернула увагу присутніх на особливості застосування декларування, у т.ч. на період подання таких декларацій; на суб’єкти та об’єкти декларування; обмеження та заборони; активи, що не потребують подання декларацій та не можуть бути об’єктами декларування; на ставки збору та гарантії суб’єктам декларування.

В ході зустрічі обговорювалися механізми спільної роботи щодо залучення  до добровільного декларування фізичних осіб належних їм активів на території громади та сплати одноразового збору до бюджету.