Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виконання дохідної частини бюджету громади - головне питання зустрічі

, опубліковано 03 серпня 2021 о 16:50

Начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь провела зустріч з начальником фінансового відділу Березняківської територіальної громади Оленою Губою.

Під час зустрічі йшлося про загальну фінансову ситуацію в Березняківській територіальної громади, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету громади. Зокрема, обговорили  питання щодо прийнятих економічно-обґрунтованих ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю; залучення до оподаткування фізичних осіб, які обробляють землю одноосібно, шляхом подання декларацій, нарахування та сплати податків; забезпечення надходжень ПДФО до місцевих бюджетів, у т.ч. за рахунок проведення роботи щодо оподаткування доходів, отриманих від надання земельних часток (паїв) в оренду.

Також обговорювалось питання щодо проведення заходів по погашенню податкового боргу та недопущенню приросту новоствореного боргу; шукали резерви надходжень до місцевого бюджету.

У ході зустрічі посадовець поінформувала про можливість використання електронних сервісів ДПС, про сервіс "Електронний кабінет" та про переваги подання податкової звітності в електронному вигляді, а також щодо особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Наталія Ведмедь наголосила на важливості роботи, яка проводиться в цих  напрямках, як можливість забезпечення розширення бази оподаткування та додаткових надходжень до місцевого бюджету Смілянської територіальної громади.

За матеріалами Смілянської ДПІ