Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету Єрківської територіальної громади

, опубліковано 29 липня 2021 о 16:32

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами, 29 липня 2021 року начальник Катеринопільської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Вікторія Стоколос та головний державний ревізор-інспектор Звенигородського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Черкаській області Наталія Чоловська провели зустріч з головою Єрківської територіальної громади Польовим Леонідом Польовим щодо наповнення бюджету Єрківської територіальної громади.

Під час зустрічі розглядалися питання щодо заборгованості зі сплати податків і зборів та відповідно недоотриманих фінансування місцевих податків в т.ч. узгодили питання щодо розміщення списку боржників в приміщенні сільської ради, щодо роботи постійно діючої робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, проблеми нецільового використання земельних ділянок  Єрківської територіальної громади. Крім того, розглянуто питання щодо інвентаризації об’єктів нерухомого майна розташованих на території Єрківської територіальної громади.

Вікторія Стоколос наголосила, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, надходження якого залежить від розміру заробітної плати та звернула увагу на проведенні аналізу обсягу сплати податку на доходи фізичних осіб від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громади та контроль за надходженнями такого податку за місцем здійснення діяльності, а не за місцем реєстрації.

Також суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів громадян, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Під час зустрічі начальник Катеринопільської ДПІ також проінформувала про електронні сервіси ДПС, можливості та переваги Електронного кабінету, новації в сфері застосування РРО та програмних РРО, а також щодо особливостей застосування одноразового(спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

За матеріалами Катеринопільської ДПІ